Як Молитися За Україну

Багато людей пильнують за подіями в Україні, і багато християн просять молитися за Україну, але як потрібно молитися?
Біблія говорить нам, що ми повинні завжди молитися, не перестаючи (1Фес.5:17), тобто, жити в постійному усвідомленню перед Богом. Але іноді, є особливі ситуації, коли ми повинні використати цю обіцянку Ісуса Христа: “коли б двоє з вас на землі погодились про всяку річ, то коли вони будуть просити за неї, станеться їм від Мого Отця, що на небі!” Mат.18:19 Звічайно, якщо це відповідає Його волі.

ddПерш за все, давайте згадаємо декілька речей, про молитву. Далекий Господь від безбожних, але справедливих молитву Він чує (Пр.15:29), якшо ревна, – вона дуже могутня (Як.5:16). Якщо ми прохаємо на зле, то ми не отримаємо (Як.4:3), а також, якщо ми сумніваємося (1Тім.2:8), або швидко здаємся, занепадаючі духом (Лк.18:1). Бог каже нам: “Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою.” Фил.4:6. Потрібно також пам’ятати, що “Дух допомагає нам у наших немочах; бо ми не знаємо, про що маємо молитись, як належить, але Сам Дух заступається за нас невимовними зідханнями” Рим.8:26 І, нарешті, пам’ятайте, що Бог є наш Батько і Його царство, і сила, і слава навіки, амінь! Mт.6:13 Ось чому ми повинні молитися Богу.

Як НЕ МОЛИТИСЯ за Україну

  • Не просіть Бога, щоб Україна вступила до ЄС. Це може принести багато зла і лиха до багатьох людей і іх сімей, поряд з деякими перевагами. Ми повинні просити від Бога тільки добре.
  • Не моліться за Україну щоб вона приєдналася до Росії. Риторика проти содомії, та пусті слова в підтримку моралі не робить Росію праведною країною.
  • Не потрібно молитися за Україну, щоб до неї пришла демократія. Цю лиху форму правління, християни, засновники америки, старалися уникати як чуми, a вибрали конституційну республіку. Демократія – тіранія більшості над меньшістю. Конституційна республіка, це правління закону (конституції), і народ вибирає людей які керують над ним.

Деякі думки про те, як МОЛИТИСЯ за Україну

  • Щоб прославився Бог, і щоб Його воля робилась, незалежно від того, в яку сторону піде справа!
  • Щоб держава Христа збільшилося в довгостроковій перспективі, незалежно від того, як це виглядає зараз. Щоб Євангеліє знайшло хорошу основу в багатьох серцях україньців і принесло плоди спасіння і праведності.
  • Моліться, щоб справедливий Бог захистив пригноблених, бідних, слабких людей і простий народ від експлуатації з боку злочинців, збоченців і хуліганів, від злих і корумпованих людей, наділених владою, і які використовують своє вкрадене багатство тільки для більшого пригнічування людей.
  • Моліться, щоб номінальні християни України (1), над якіми кличеться Ім’я Господнє, а не європейських політиків чи інвесторів, (або набагато гірше, популярних співаків і знаменитостей, наслідуючи їх) …щоб впокорялися перед Ним, і молилися, і шукали Ім’я Його, і повернули зо злих своїх доріг (включаючи блуд, перелюб, аборти, проституцію, нечесності і пияцтво), тоді тільки Бог вислухає з небес, і простить їхній гріх, та й вилікує їхній Край! (2Хрон.7:14)
  • Моліться, щоб істинні християни України також звернулися до Бога всім серцем, пошукували Господа й силу Його, лице Його завжди шукали; що вони б пам’ятали вічно Його заповіт, слово, яке наказав Він на тисячу родів!
  • Щоб вони були сміливими і проповідували Євангеліє, коли люди відкриті для неї, і зробили відомі справи Божі в народі! (1Хрон.16:11,15)
  • Щоб вони реформували своє власне життя, сім’ї та церкви відповідно до Святого Слова Божого, в тому числі: щоб бачили дітей як благословення, а не прокляття і отримували стільки, скільки дітей дає Бог! Псалом127
  • Щоб християни вели війну проти зла, засібом десятини, і підтримували приватні школи, християнські газети, дитячі будинки, місії, і фінансували вибори благочестивих лідерів. (Мал.3:8)
  • Крім того, щоб вони стали народом “Книги” і уживали святе Боже Слово, закон досконалий, закон волі, до їх суспільства, економіки, мистецтва, законів, ЗМІ, освіти та політики. І не вірили ідеям Європи (світський гуманізм). (Повт.Зак.4:5-8)
  • Також, щоб вони винесли уроки з історії, про те, звідки прийшла істинна свобода на Заході: Чітаючи про короля Альфреда Великого, який встановив 10 заповідей Божіх в якості правової бази англійської нації, з якої пізніше, прийшла Велика Хартія вільностей. Також, звернули увагу на приклади пілігримів і пуритан, також американських батьків-засновників, які зробили завіт з Богом і своєю нацією!
  • Щоб вони відторгнили ідеї дарвінізма, соціалізма і гуманізма, які служать основою комунізму, що поневолив їх та їх батьків в минулому столітті!
  • І нарешті, щоб справжні християни брали активну участь в культурі: починаючи з проповіді Євангелія особистого спасіння від гріха, сімейного реформування, для побудови міцної біблійної церкви і громади. Щоб вони виростили з свого середовища:

а) Безкомпромісних лідерів Церкви
b) Бізнесменів, які чесні і принципові
c) Лікарів, які милостиві
d) Фермерів, що не засмічують землю (землеробів)
е) Вчителів, які вчать християнської моралі й чесноти
f) Художників, які прославляють Бога своєю креативністью
g) Журналістів, які скажуть правду, і не підуть на компроміс
h) Суддів, які ненавидять хабара і люблять справедливість
i)  Державних діячів, (політиків) які ненавидять користь та корупцію, і дак далі…

  • А потім, повільно, але вірно, Україна стане країною, де праведність переважає, і царює справедливість. Тоді, Росія захоче бути під захистом України! Блаженний народ, що Богом у нього – Господь Бог! Псал.33:12

Ісус Христос навчав молитися так: щоб Царство Боже прийшло, повільно, але вірно, як і було передбачено в Данила 2 розділі – як камінь, що став великою горою, і наповнив усю землю. Щоб була воля його на землі, як на небі – не зневажалося Його Слово. Ми також просимо, щоб Бог визволив нас від лукавого.

Ми бачимо історію в процесі становлення, давайте всі візнавати Всемогутнього Бога: “Дайте Господу славу Ймення Його, приносьте дарунка й приходьте перед лице Його! Кланяйтеся Господеві в величчі святому! Перед лицем Його затремти, уся земле, бо міцно поставлений всесвіт, щоб не захитався! Хай небо радіє, і хай веселиться земля, і хай серед народів говорять: Царює Господь!” 1Хрон.16:29-31

Моліться за Україну!

Ці принципи варто застосовувати в молитві за нашу власну країну, а також, за наши церкви, наши сім’і і за самих себе. Ми (люди Сполучених Штатів) стали дуже гордими і корисливими внаслідок Божих благословіннь на пілігримів та батьків-засновників цієї нації, які ми помилково вважаємо само собою зрозумілим і обов’язковими…

(1) Більшість людей на України називають себе християнами: – 83 % православних, 10 % католиків і 2,2 % протестантів. На жаль, дуже мало людей дійсно знають Господа, але є зміни: число абортів знизився з 1,1 млн. немовлят/рік по 150000/рік (у 10 разів) за 20 років! Багато людей усиновляють сірот. Люди зацікавлені вірою в Бога.

Переклад з англійської мови – GospelApplied.com

Подібні теми: